KVKK Aydınlatma Metni


KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ AYDINLATMA METNİ

Web sitemizin değerli ziyaretçileri "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) uyarınca, kimliğinizi belirli veya belirlenebilir kılan her türlü bilginiz ve özel nitelikli kişisel verileriniz dâhil kişisel verileriniz, veri sorumlusu olarak Öztiryakiler Madeni Eşya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından işlenebilecektir.

Kişisel verilerin işlenmesi ise kişisel verilerin elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, sınıflandırılması, ya da kullanılmasının engellenmesi gibi verileri üzerinden gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade etmektedir.

Kişisel verilerinizin korunması bizim için hayati öneme sahiptir. Bu konuda gereken tüm önlemleri alacağımızı ve son derece şeffaf olmaya devam edeceğimizi bildirmek istiyoruz.

Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Toplanan kişisel verileriniz; Şirketimiz ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini, ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak ve satış sonrası destek faaliyetleri için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması, fiziksel güvenliğin temin edilmesi, iç denetim süreçlerinin yürütülmesi, ilgili/yetkili kamu kuruluşlarına bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmesi (Adli makamlar, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İç işleri Bakanlığı gibi) ve insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini amaçlarıyla kişisel verileriniz işlenebilecektir.

Kişisel Verilerinizin Aktarılması

Yukarıda sayılan amaçlarla verileriniz işlenir, güvenle saklanır ve yasal mevzuat ve açık rızanız dışında 3. Kişilerle paylaşılmaz. TTK, VUK, SGK, İŞ Kanunu, ISG Kanunu gibi yasal mevzuattan kaynaklı yükümlülükler gereği yetkili kamu kurum/kuruluşlarına, aracı değerlendirme kuruluşlarına, bağımsız denetim firmalarına, bağlı grup şirketlerimize ve iş süreçlerimizde destek aldığımız yerel/uluslararası kuruluşlara, hukuki dayanaklar ve rızanız çerçevesinde aktarılabilecektir. Grup şirketlerimiz ve iştiraklerimizle kişisel verilerin paylaşılması; ortak sermaye yapısı ve merkezi ortak birimler paydası dolayısıyla firmamız meşru menfaati dayanağı ile, sınırlı amaçlar çerçevesinde yapılabilecektir. Grup şirketlerimizle ilgili detaylı bilgiye websitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallarla ve farklı hukuki sebeplere dayanarak ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır. Ticari süreçlerin yürütülmesi faaliyetleri çerçevesinde; Müşteri tanıtım formları, tedarikçi bilgi formları, iletişim bilgi formları, diğer ticari belgeler, ödeme bilgileri, kıymetli evraklar, aday/staj başvuru formları gibi yazılı belge/formlar ile yaptığınız bildirimler aracılığıyla, sözlü, yazılı veya elektronik ortamda olmak kaydıyla tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olarak otomatik olmayan, yurt içi/yurtdışı iştiraklerimiz, işbirliği yaptığımız program ortağı kurum ve kuruluşlar, resmi kurumlar, diğer 3.kişiler de dahil olmak üzere Öztiryakiler Madeni Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. dışından da elde edilebilecek şekilde çeşitli yöntemlerle toplanmaktadır.


KVK Kanunu’nun 11. maddesinde Sayılan Haklarınız

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, işbu Aydınlatma Metninde aşağıda düzenlenen yöntemlerle Şirketimize iletmeniz durumunda Şirketimiz talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret öngörülmesi halinde, Şirketimiz tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

Bu kapsamda kişisel veriniz ile ilgili a)Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, b)Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, c)Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, e) KVK Kanunu’nun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, f) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, g)Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Veri Sorumlusu ve İlgili Kişi Bilgi Talep Yöntemleri

KVK Kanunu gereği yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle ve aşağıda belirtilen kanallar ile Şirketimize iletebilirsiniz.

İlgili kişi olarak hak taleplerinizi, yazılı olarak kimliğinizi tespit edici gerekli belgeleri de sağlayarak Şirketimize iletmeniz gerekmektedir. Bu çerçevede, Şirketimize KVK Kanunu’nun 11. maddesi kapsamında yapacağınız başvuruların sağlıklı ve hızlı şekilde yönetilmesi için, www.oztiryakiler.com.tr adresinde Kişisel Verilerin Korunması başlığı altında “ilgili kişi bilgi talep formu“ belgesini kullanmanızı, talebinize göre istenebilecek belge/bilgileri ve kimliğinizi tespit edici gerekli belgeleri de sağlayarak bizzat elden ya da posta yolu ile yapılması gerekmektedir.

Ayrıca, İlgili Kişi Bilgi Talep Formunu oztiryakiler@hs03.kep.tr adresine güvenli elektronik imzalı olarak ya da Çevrimiçi kullanıcı olarak (firmaya ait kayıtlı e-posta adresiniz var ise) kisiselverim@oztiryakiler.com.tr üzerinden yine bizlere talebinizi iletebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için ilgili kişi hak talep formunu inceleyebilirsiniz.

Ticaret Sicil no: 185546 Mersis No: 0708001343300010

Ticaret Ünvanı: Öztiryakiler Madeni Eşya San. Tic. A.Ş.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi Hadımköy Yolu Caddesi No:8 Büyükçekmece/İstanbul

Web Adresi: www.oztiryakiler.com.tr

Tel: +90 (212) 886 78 00

ÖZTİRYAKİLER ÇEREZ (COOKIE) POLİTİKASI

Şirketimiz, siz değerli müşterilerimize sunduğu çalışmaları yerine getirirken web sitesinde Çerez (Cookie)'ler kullanmaktadır.

Çerez Nedir?

Çerezler, sitemizi ziyaret ettiğinizde cihazınıza eklenen bilgi içeren küçük elektronik dosyalardır. Çerezler sanal dünyada geniş çerçevede kullanılan ve web tarayıcılarının otomatik ön kabule tanımlanması sebebiyle ziyaretiniz ile ilgili cihazınızın dil, ayarlar vb. bilgilerinin hatırlanmasına yardımcı olur.

Sitemizde kullanılan çerez türleri;

Web sitemizde 2 tür çerez kullanıyoruz:

Geçici Çerezler: Kullanıcılar web sitemizi ziyaret ettikleri esnada oluşturulurlar ve sitede aktif oldukları süre boyunca aktif olarak kalırlar, sayfayı kapattıklarında kendiliğinden silinirler.
Kalıcı Çerezler: Kullanıcılar web sitemizi ziyaret ettikleri esnada oluşturulurlar ve geçerlilik süreleri bitene kadar silinmezler. Bu çerezler genellikle ziyaretçilerimizi hatırlamamıza ve bir sonraki ziyaretlerinde onlara özel bir deneyim yaratabilmemize olanak sağlarlar.

Genel hatlarıyla çerez kullanma amaçlarımız:

Web sitelerindeki kullanıcı deneyiminin ve tercihlerinin, sonraki ziyaretlerini, kişiselleştirebilme amacıyla kaydedilmesi;

Web sitesi performansının artırılabilmesi içindir.

Kullandığımız herhangi bir çerez içerisinde kullanıcıların gizli bilgileri tutulmamaktadır.

Çerezlerin bilgisayarınızda saklanmasını istemiyorsanız, tarayıcınızın ayarlar kısmından çerez kullanım tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

Politika Değişikliklerine ilişkin Uyarımız

Bu Politika içeriğinin değişmesi veya yeni eklemeler olması durumunda, son güncel politika Kullanıcılarımıza şeffaflık sağlamak ve veriyi ne şekilde topladığımız ve ne amaçla kullandığımızı bilgilendirmek adına web sitemizde sunulacaktır.

Sitemizi kullanarak, çerez kullanımına izin vermektesiniz. Daha fazla bilgi için “ KVKK Aydınlatma Metni” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.